PROJECTEN ROND SOCIALE ECONOMIE


Het departement Tewerkstelling en Sociale Economie begunstigt en ontwikkelt eveneens activiteiten van sociale economie in de sectoren die dragers zijn van tewerkstelling.

Door de jaren heen heeft het OCMW elf projecten van sociale economie ontwikkeld. Dankzij deze projecten kunnen laaggeschoolden die het moeilijk hebben om ingeschakeld te worden op de arbeidsmarkt professionele ervaring opdoen en een opleiding op de werkvloer volgen in verschillende sectoren.

Partnerschap met de vzw job office

De vzw Job Office is erkend als initiatief van sociale inschakelingseconomie en als PIOW (Plaatselijke Initiatieven voor Ontwikkeling van de Werkgelegenheid) op niveau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze erkenning maakt het mogelijk om de loonkosten van de vormers van de Cyclupwinkel, van het project Ruitenwasserij en van het project Proxymove te financieren


  Info & contact


Werkgelegenheid en Sociale Economie
Abrikozenboomstraat 7
1000 Brussel
  02 543 62 45