DIENSTEN    Gezondheid  

GEZONDHEID


Over een goede gezondheid beschikken is de eerste voorwaarde om een gevoel van welzijn te garanderen. Bij gebrek aan voldoende middelen verdwijnt de gezondheidszorg echter vaak naar de achtergrond. Sociale ongelijkheid gaat hand in hand met ongelijkheid op vlak van gezondheid.

Daarom vormt gezondheid een belangrijk thema binnen het OCMW-beleid. Wat Brussel al altijd heeft getypeerd, is de bestaande verbinding tussen de plaatselijke gezondheidszorg en de medische gezondheidszorg op een hoger niveau.

Op vlak van gezondheid ontwikkelt het OCMW medische hulp via verschillende voorzieningen.

Het OCMW verstrekt dringende medische hulp aan illegalen. Het deelt ook medische kaarten uit aan meer dan 11.500 personen per jaar. Deze kaarten zorgen voor een vereenvoudigde en geautomatiseerde terugbetaling van de gezondheidszorg.


  Info & contact


Centraal onthaal
Hoogstraat 296
1000 Brussel
  02 543 63 39