SOCIALE EN DUURZAME ECONOMIE


Het doel van het departement Sociale en Duurzame Economie (DSDE) is om werkgelegenheid te creëren voor de begunstigden van het OCMW van de Stad Brussel door het creëren en ontwikkelen van economische activiteiten.

Het DSDE is onderverdeeld in vier pools en verenigt een twintigtal activiteiten met een sterke ecologische, economische en/of sociale impact. Het biedt meer dan 200 jobs in integratieprogramma's op uiteenlopende gebieden zoals industriële wasserij, naaien, onderhoud, tuinieren, renovatie en verhuizing. De vier pools zijn:
  • de pool Gebouwen en Diensten, die de verhuis-, bewakings- en onderhoudsactiviteiten samenbrengt;
  • de pool Duurzame ontwikkeling, waarin activiteiten op het gebied van de circulaire economie, voedselhulp, stadstuinieren en mobiliteit zijn samengebracht;
  • de pool Industrie, die de productieactiviteiten van de Linnendienst groepeert;
  • de pool Technisch Onderhoud en Architectuur, die de renovatiewerkzaamheden van gebouwen groepeert die worden uitgevoerd door de Inschakelingsregie.
Het DSDE creëert zinvolle lokale jobs door sociale inschakeling en is eerst en vooral een economische speler op zichzelf, die naast kwaliteitsdiensten aan een breed scala aan spelers ook verantwoorde consumptieoplossingen en toegang tot essentiële producten biedt voor kansarme groepen.  Info & contact


Departement
Sociale en Duurzame Economie
Abrikozenboomstraat 7
1000 Brussel
  02 543 63 81