CYCLUP - TWEEDEHANDSKLEDIJ


Cyclup - Tweedehandskledij is een winkel die voor iedereen openstaat, die tweedehands kleren, speelgoed en boeken aanbiedt die bij particulieren gerecupereerd werden en indien nodig opgeknapt. De personen die door het OCMW geholpen worden, genieten van een korting van 20 % op de vermelde prijzen.

Parallel daarmee biedt dit project de kans aan de personen die door het OCMW geholpen worden, in het kader van een project van socio-professionele inschakeling, om zich te bekwamen en beroepservaring op te doen in de sector van de verkoop.

Doelen
  • De socioprofessionele inschakeling bevorderen van de rechthebbenden van het OCMW in de sector van de recyclage en de textielverkoop.
  • De bevolking bewust maken voor de problematiek rond afval en de recyclagekanalen begunstigen, met duurzame ontwikkeling als doel.
  • Tweedehandskledij verkopen aan een zachte prijs aan een kwetsbaar publiek. Het is belangrijk om te benadrukken dat het doel van dit project niet is om winst te maken, maar wel om aan een kwetsbaar publiek de mogelijkheid te bieden om kledij te kopen aan een lage prijs met een bijkomende korting voor de rechthebbenden.
De winkel is in 2017 verhuisd naar een nieuwe ruimte in de Hoogstraat 298B. De inrichting werd volledig herzien en uitgewerkt door ons team van DUO . Ze hebben hierbij gebruik gemaakt van gerecycleerd materiaal (hout van paletten, wanden van gebruikte kasten die gerecupereerd werden). Het concept werd volledig herbekeken en dankzij de samenwerking met het Sorteercentrum wordt er een coherente, aantrekkelijke en regelmatig vernieuwde collectie aangeboden.

De winkel is open van maandag tot zaterdag en verkoopt tweedehandskledij voor volwassenen en kinderen, met een korting voor de rechthebbenden van het OCMW.

  Info & contactCYCLUP - Tweedehandskledij
Hoogstraat 298b
1000 Brussel
  0490 52 32 40
 cyclup@ocmwbxl.brussels