DIENSTEN    Tewerkstelling & opleiding  

TEWERKSTELLING & OPLEIDING


De tewerkstelling en de vorming maken uiteraard deel uit van de bezorgdheden van het OCMW van de Stad Brussel. Dit heeft diensten of partnerschappen ontwikkeld met verschillende vzw’s om opleidingsoplossingen aan te reiken die passend zijn voor de verschillende situaties waarin talrijke begunstigden van het OCMW zich bevinden.

Ieder jaar worden er meer dan 3250 mensen door onze inschakelingsambtenaren begeleid om hen de kans te bieden werk te vinden op de geregelde arbeidsmarkt.

Tijdens deze begeleiding hebben 75 mensen zich ingezet in een project voor het oprichten van een onderneming, via het project "schakel tot het zelf scheppen van werkgelegenheid". Sommigen zijn er zelfs in geslaagd, buiten het feit dat ze hun eigen bedrijf opgericht hebben, om werkgelegenheid te scheppen voor andere personen die door ons centrum geholpen werden!
  Info & contact


Werkgelegenheid en Sociale Economie
Abrikozenboomstraat 7
1000 Brussel
  02 543 62 45