PARTNERS


De vzw Mabru

Naast de formele akkoorden, is in het kader van het DREAM-project een dagelijkse samenwerking ontstaan tussen het OCMW van de Stad Brussel en de vzw Mabru. Samen zorgen ze voor de dynamiek van het project en nemen ze beslissingen in overleg. Vanaf de start neemt vzw Mabru op verschillende vlakken actief deel aan het project. Zo bevordert het de contacten tussen DREAM en de handelaars van de Vroegmarkt. Ook is een locatie ter beschikking gesteld van het project voor het sorteren en opslaan van de onverkochte voeding. Daarnaast zorgde Mabru ervoor dat de locatie van DREAM conform is, waardoor 3 koelkamers konden geplaatst worden om het verse fruit en de verse groenten goed te bewaren. Eén van die koelkamers is trouwens geschonken door vzw Mabru.


De handelaars van Mabru

De rol van de handelaars van de Vroegmarkt is absoluut cruciaal bij het verwezenlijken van het project. Zij spelen immers een hoofdrol. Door hun onverkochte waren gratis aan DREAM te schenken, kan dagelijks meer dan een ton vers fruit en verse groenten geleverd worden aan de voedselhulp.


De Schenkingsbeurs

Dit informaticaplatform, opgericht door de Federatie van Sociale Ondernemingen (FSO), KOMOSIE vzw en Level IT, heeft tot doel de contacten en de overdracht van voedingswaren tussen schenkers en ontvangers van voedseldonaties te vergemakkelijken.


Brussels Instituut voor Milieubeheer - BIM

Agenda 21 van het OCMW van de Stad Brussel werkte DREAM uit. Dit project kadert immers volledig in het idee van duurzame ontwikkeling. DREAM ontving dan ook twee subsidies van het BIM (25.000 en 15.000 euro) ter ondersteuning van het project. Een derde subsidie van 20.000 euro is voorzien in 2018 en zal dienen om een koelwagen aan te schaffen.


Suez Environnement-Sita

DREAM recupereert onverkochte voedingswaren en zorgt er zo voor dat de afvalberg bij de handelaars van Mabru niet te groot wordt. Toch produceert ook het project zelf onvermijdelijk een bepaald volume aan afval. Suez Environnement, dat verantwoordelijk is voor het afvalbeheer van de Vroegmarkt-site, heeft een overeenkomst met DREAM om het afval van het project gratis te verwerken.


Resto du Cœur – De Andere Tafel

Deze vzw, opgericht door het OCMW van Brussel, was een voorloper voor het DREAM-project. Ter gelegenheid van de recente verhuis van de vzw naar nieuwe lokalen en de vernieuwing van zijn materiaal, schonk de organisatie twee koelkamers aan DREAM. Hierdoor blijven de groeten en het fruit langer bewaard in afwachting van de herverdeling …


Partnerorganisaties / schenkers
  • Mabru
  • CEFL
  • Exki
  • Colruyt
  • Grains noirs
  • Makro
  • Delhaize
  • Fédération des restos du cœur


  Info & contactDREAM
Esteban JAIME TORNIN
Hoogstraat 296
1000 Brussel
  02 563 66 44
 esteban.jaimetornin@ocmwbxl.brussels
 Dream op Facebook