DIENSTEN    Senioren    Rust- en verzorgingstehuizen    Huis Vesale  

HUIS VESALE


Deze instelling heeft haar deuren geopend in maart 2017 en bevindt zich op enkele stappen van de Zavel, in het centrum van Brussel. Het rust- en verzorgingstehuis grenst aan het César de Paepe Hospitaal. Het Huis Vesale is een innovatief project wat onthaal en begeleiding betreft van mensen met dementie of een aanverwante aandoening.

Het Huis Vesale bestaat uit 6 leefeenheden van 20 bewoners en een wellnessruimte / cafetaria op de 7de verdieping ( + 8 kamers) met een kine-/sportzaal, kapsalon, relaxatieruimte, stadstuin, kinderhoek en een groen terras met een schitterend zicht op Brussel.

Het Huis Vesale wil een woonplaats zijn die zoveel mogelijk aanvoelt als een echte « thuis », zowel door zijn architectuur als door de professionele aanpak. Wij willen een rust- en verzorgingstehuis zijn dat zo weinig mogelijk lijkt op een verpleeginstelling en waar we onze kennis over begeleiding bij dementie in de praktijk kunnen toepassen.

Wij willen elke inwoner individueel opvangen en begeleiden op basis van zijn eigen levensverhaal met verleden, heden en toekomst. Het gezamenlijk leefproject voor Huis Vesale wil, in de mate van het mogelijke, nauw aansluiten bij het individuele levensproject van elke bewoner om hem zo een respectvolle plek in de instelling te verzekeren.

Onze professionele dynamiek en onze zorgzame aanpak zijn gebaseerd op talrijke basiswaarden zoals: respect, welzijn, waardigheid, diversiteit, vrijheid, enz.

  Info & contactHuis Vesale
Cellebroersstraat 45
1000 Brussel
  02 431 86 00
 www.huisvesale.be