DIENSTEN    Gezondheid    Thuiszorg en thuisverzorging  

THUISZORG EN THUISVERZORGING


Het OCMW heeft twee goedgekeurde diensten om mensen thuis te ondersteunen en te begeleiden.

  • De Dienst Gezinshulp biedt hulp aan bij dagelijkse taken (hygiëne, huishoudtaken, kleine boodschappen, enz.). Deze hulp is doeltreffend, preventief en educatief. Ze voeren ook kleine reparaties uit./li>
  • De Dienst Thuisverpleging (verpleegkundigen) voert thuis zorgen uit die voorgeschreven werden door dokters, waakt over de sanitaire en preventieve opvoeding en biedt psychosociale begeleiding en ondersteuning aan. Deze dienst richt zich tot iedereen, met voorrang voor de meest behoeftigen.
In geval van nood start het OCMW het Plan Isolement op in samenwerking met de Buurthuizen en met de Stad Brussel. Dit is een solidariteitsbeweging die eruit bestaat om senioren bij te staan bij enorm koud of warm weer.

  Info & contact


Dienst Gezinshulp biedt
Grootgodshuisstraat 7A
1000 Brussel
  02 563 49 75

Dienst Thuisverpleging (verpleegkundigen)
Grootgodshuisstraat 7A
1000 Brussel
  02 563 49 90