RESIDENTIE SINT-GEERTRUIDE


De Residentie Sint Geertruide, gesticht in 1799 door Gregorius s’Jongers, werd van de Wolstraat overgebracht naar een gebouw, gebouwd in 1980, gelegen op de hoek van de Blaesstraat en de Kapucijnenstraat.

De Residentie Sint Geertruide telt 168 bedden voor bejaarden, waaronder 66 bedden rust- en verzorgingstehuis en 102 rusthuisbedden.

De 168 bedden zijn onderverdeeld in 114 individuele kamers, 15 dubbele kamers, 10 appartementen voor koppels en 6 kamers met 3 bedden (met het oog op een maximaal comfort worden deze kamers meestal slechts door 2 personen ingenomen).

De kamers bieden alle modern comfort.

De instelling beschikt over een medisch kabinet, een kinesitherapiezaal, een ergotherapieatelier, verblijfszalen, een kapsalon en pedicuresalon, een cafetaria en een groene tuin. Er worden talrijke activiteiten (bowling, bingo, zwembad,...), animaties (concerten, spektakels,...) en uitstapjes (dagje aan zee,...) aangeboden zowel aan de valide als aan de minder valide bewoners, en dit het ganse jaar door.

De instelling is erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onder de nrs. VS/BRU/101 en 021.004.032.

  Info & contact


Residentie Sint Geertruide
Kapucijnenstraat 23a
1000 Brussel
  02 563 18 00
  02 563 18 07
 sintgeertruide@ocmwbxl.brussels